Nadziewana papryka


 Czas przygotowania 50min

Składniki:

  • 2 duże papryki
  • 250g mięsa mielonego
  • 1 torebka ryżu
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka koncentratu
  • Oregano
  • Mozzarella
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
Przygotowanie:

1. Paprykę przekroić na pół, wyżłobić środek. Upiec w piekarniku w 180stopniach przez 25-30min.

2. W między czasie pokroić i obsmażyć cebule na złocisty kolor. Dodać czosnek, przez chwile smażyć. Dodać mięso i przyprawić. Jak się usmaży dodać koncentrat ( można dolać trochę wody żeby się koncentrat rozrobił) Dodać ugotowany ryż. Wymieszać.

3. Jak papryka będzie gotowa, włożyć do niej mięso z ryżem. Posypać mozzarellą i oregano. Piec w 180 stopniach przez 15min.


Smacznego !

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Jajecznica z Almetką

Szakszułka