Nadziewana papryka
Czas przygotowania 50min
Składniki:
- 2 duże papryki
- 250g mięsa mielonego
- 1 torebka ryżu
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka pieprzu
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 1 łyżeczka koncentratu
- Oregano
- Mozzarella
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
Przygotowanie:
1. Paprykę przekroić na pół, wyżłobić środek. Upiec w piekarniku w 180stopniach przez 25-30min.
2. W między czasie pokroić i obsmażyć cebule na złocisty kolor. Dodać czosnek, przez chwile smażyć. Dodać mięso i przyprawić. Jak się usmaży dodać koncentrat ( można dolać trochę wody żeby się koncentrat rozrobił) Dodać ugotowany ryż. Wymieszać.
3. Jak papryka będzie gotowa, włożyć do niej mięso z ryżem. Posypać mozzarellą i oregano. Piec w 180 stopniach przez 15min.
Smacznego !
Komentarze
Prześlij komentarz