Szakszułka
Czas przygotowania 15-20min.
Składniki:
- 2 jajka
- 1 pomidor
- 1 papryka
- Szpinak (opcjonalnie)
- Almetka (opcjonalnie)
- Mała cebula
- 2 ząbki czosnku
- Sól
- Pieprz
- Oregano
Przygotowanie
1. Obrać cebule kostkę, podsmażyć aż nabierze złotego koloru.
2. Pokroić czosnek i dodać do cebuli, Smażyć przez chwile.
3. Obrać w kostkę pomidora i paprykę. Dodać sól i pieprz. Opcjonalnie szpinak. Smażyć pod przykryciem aż papryka i pomidor będą miękkie.
4. Dodać jajka tak jakbyśmy chcieli robić sadzone. Dodać oregano. Smażyć pod przykryciem. Jako dodatek można zrobić grzanki. Almetke dodać do smaku.
Życzę smacznego !
Komentarze
Prześlij komentarz