Szakszułka

 


 Czas przygotowania 15-20min.

Składniki:

  • 2  jajka
  • 1 pomidor
  • 1 papryka
  • Szpinak (opcjonalnie) 
  • Almetka (opcjonalnie)
  • Mała cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • Sól
  • Pieprz
  • Oregano  
Przygotowanie

1. Obrać cebule kostkę, podsmażyć aż nabierze złotego koloru.

2. Pokroić czosnek i dodać do cebuli, Smażyć przez chwile.

3. Obrać w kostkę pomidora i paprykę. Dodać sól i pieprz. Opcjonalnie szpinak. Smażyć pod przykryciem aż papryka i pomidor będą miękkie. 

4. Dodać jajka tak jakbyśmy chcieli robić sadzone. Dodać oregano. Smażyć pod przykryciem. Jako dodatek można zrobić grzanki. Almetke dodać do smaku.

Życzę smacznego !



Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Jajecznica z Almetką

Nadziewana papryka